Despre tocuri – tips&tricks

Dragilor, sunt sigură că toate am avut, mai mult sau mai puțin, experiențe neplăcute cauzate de tocuri. Și aici mă refer la durerea incredibilă de picioare pe care aceștia o provoacă de cele mai multe ori.

M-am tot documentat în această privință despre ce, cum să fac să scap de durerea insuportabilă. Personal ador tocurile, dar de multe ori m-am ferit să le port în trecut tocmai din această cauză.

V-am pregătit în articolul de astăzi câteva tips&tricks despre cum să vă dați seama că o pereche de tocuri este comfortabilă chiar atunci când o achiziționați din magazin.

1. Fiți sigure că alegeți mărimea corectă!

Da, de cele mai multe ori cauza durerii e cauzată tocmai de faptul că nu alegem marimea potrivită piciorului nostru. O mărime prea mică duce la creșterea presiunii la care piciorul este deja oricum expus, iar durerea va apărea în cel mai scurt timp. Desigur dacă nu găsiți mărimea voastră, mai bine vă luați o mărime un pic mai mare și vă puneți puțină vată în vârf (cum fac și eu dacă e să mă îndrăgostesc de vreo pereche mișto) sau altfel mai bine nu vă mai luați.

2. Forma pantofului e foarte importantă.

Cum spuneam și mai sus, e important ca piciorul să fie cât mai relaxat. Automat și degețelele noastre au nevoie de cât mai mult spațiu. Oricât de trist ar părea, credeți-mă că și pentru mine e dureros să spun asta, stiletto nu sunt cea mai bună alegere. Da, ați citit bine. Fiind îngustați în vârf doar gândiți-vă cât de înghesuite stau degetele acolo. Acest lucru poate spori apariția durerii, însă v-am pregătit un trick și pentru acest lucru pe care îl veți găsi la sfârșitul articolului.

Până una alta, cele mai confortabile tocuri vor fi cele care oferă cel mai mult spațiu în dreptul degetelor.

Puteți desigur să optați și pentru o pereche de pantofi decupați, cu atât mai bine.

3. Distanța contează!

Atunci când alegeți o pereche de pantofi verificați neapărat distanța între toc și talpa acestuia precum în poza de mai jos:

Dacă distanța este de 3cm sau mai mult riscul ca pantoful să cauzeze durere este mai scăzut decât în cazul în care distanța este de mai puțin de 2,5cm.

Pentru acest lucru, puteți cere oricând la casă un metru – orice magazin de încălțăminte care se respectă ar trebui să aibe unul.

În cazul în care comandați online și nu găsiți acest aspect la detalii, puteți efectiv să măsurați pe ecran și să comparați diferite perechi între ele. E clar că cele la care distanța este mai mare vor fi cele mai comfortabile.

Și acum, că tot v-am spus la punctul doi… Ce trick folosim pentru a scăpa de durerea cauzată de pantofii foarte înguști?

Încercați să uniți cu bandă degetele 3 și 4 precum în poza de mai sus pentru a mai „salva” spațiu. Pentru mine a funcționat.

Cam asta e tot pentru astăzi. Sper să vă fie de folos acest articol și aștept feedback-uri din partea voastră, fie că mi le dați live sau în online pe contact.patriciaoprea@gmail.com.

Kisses,

Patricia.

14 comentarii

  1. Mulțumim pentru tips & tricks!
    Așa este, avem nevoie de unele chestii ajutătoare pentru a ne scoate din încurcătură (durere). Fără tocuri, parcă viața este mai ternă, iar cu tocuri incomode sau foarte înalte nu doar că avem disconfort și dureri dar în timp, afectează și coloana.

    Apreciază

  2. Am patit sa imi iau o marime mai mica ca sa zic asa, prin faptul ca nu am luat in calcul ca la purtat indelungat, la tocuri mi se unfla picioarele si imi trebuie o marime mai mare ca la adidasi de exemplu. 😦
    Dar acum iau in calcul. Si uite nu stiam de cei 2.5 -3cm de toc-talpa, am sa verific mai exact de acum! Inainte apreciam ochiometric :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu